Halloween

Halloween er kommet for at blive og man kan vælge frit, hvor meget man vil gøre ud af det. I vores sortiment har vi valgt de sjove, flotte, de cute, scarry og frygtindgydende produkter, så der kan pyntes flot og festligt op til halloween, når vennerne kommer over og foberede sig inden der skal ud og rasles.

Lige fra seje kranie tallerkener, flagremus balloner, funklende konfetti og seje tatoveringer. 

Halloween fejres altid den 31 oktober og i år falder det på en torsdag. Så nu er der ikke længe til at der skal skæres i græskar og deles slik ud.

Halloween er en fantastisk tradition, som samler børn og voksne om noget uhyggeligt og giver trods skræk og gys, et smil på læben, over de mange opfindsomme måder hvorpå man kan pynte op til halloween.
Dagene op til halloween bliver der skåret græskar og pyntet op med uhyggelige effekter ude som inde.
Pynt op ude som inde med spindelvæv og edderkopper. Man kan med fordel samle gamle krogede grene og stille dem op af hoveddøren og hænge spindelvæv og blade på, sammen med de udskårne græskar lanterner.

En hyggelig tradition er at invitere venner eller familie over og server et dejligt måltid mad inden der skal ud og rasles, for eksempel græskarsuppe med dejligt brød, så maverne er fulde.
Hvis der er tid og overskud så dæk et flot festbord med krybende edderkopper, sorte paptallerkener og katte servietter, funklende konfetti og en flot guirlande og papirbolde eller flagremus balloner.

Der findes sikkert mange traditioner rundt omkring, fx at man kun banker på hos dem der har pyntet op - så undgår man at genere dem, der ikke er interesseret i at være en del af Halloween.
Skal du ikke selv ud og rasle, men er hjemme og åbne dåren, så husk at gøre lidt ud udklædningen, en maske, makeup med et stort blødende sår eller et hvidt lagen med to huller til øjnene. Blod, sumbier, mumier og hekse er altid et hit.

Udskæring af græskar er en af de helt store hit, når det kommer til op pyntning til halloween. Det er også en hyggeligt aktivitet man kan lave med både børn og voksne og en god start på på ens halloween debut.
Græskaret pynter og skaber en ”uhyggelig” stemning ude foran døren og så kan dine naboer se at du er frisk på at få besøg af en masse uhyggelige børn og barnlige sjæle til trick og treat.
Skal du i gang med at skære græskar ud kan man købe eller printe skabeloner, man kan skære efter eller tegne frihånd med en tuds, så man har noget at skære efter.
Husk at det skal være sjovt.
Det takkede låg gør det nemt at fjerne indmaden af græskaret og sætte et lys i græskarhovedet. Alternativt kan man lave en åbning på bagsiden af græskaret.

Ide: Blæser det for meget, bor du i en opgang eller er der andre grunde til du ikke vil bruge stearinlys, så kan man bruge små cykellygter, for eller baglygter, som giver sammen effekt til det udskårne græskarhoved.

Mere om halloween:

 • Halloween kom til USA gennem irske immigranter for mere end 100 år siden.
 • Ved ”trick or treat” modtog man oprindeligt frugt og nødder og ikke slik som i dag.
 • Oprindeligt brugte man ikke græskar lanterne, men skar dem ud af det man havde den gang, nemlig majroer, roer og kartofler.
 • De udskårne græskar hoveder bliver også kaldt for Jack O lanterner.
  Navnet menes at stamme fra et irsk folkesavn om en mand ved navn Stingy Jack, der narrede djævelen igen og igen. Da Jack døde, blev han tvunget til at gå et sted mellem himmel og jord, kun med lys fra et stykke brændende kul lagt i en udskåret majroe til at lyse op på hans vej.
 • Græskar kommer oprindeligt fra Mexico, hvor man foruden de orange græskar også finder dem i farver som blå, hvide og grønne.
 • Det siges, at hvis du ser en edderkop om aftenen ved Halloween, er det ånden fra en elsket, der holder øje med dig.
 • Sort og orange er typisk forbundet med Halloween. Orange er et symbol på styrke og udholdenhed og står sammen med brunt og guld for høsten og efteråret.
  Sort er typisk et symbol på død og mørke og fungerer som en påmindelse om, at Halloween engang var en festival, der markerede grænserne mellem liv og død.
 • I Mexico fejrer Dødenes Dage (Días de los Muertos) som gennemføres den 1. og 2. november. Dagens fejring er en blanding af kultur og religion. Festdagen involverer familie og venner, der samles for at bede for og mindes venner og familiemedlemmer, der er døde, og hjælpe med at støtte deres åndelige rejse.